Move
-

Od kuchni

Zobacz:

W Busku-Zdroju chleb, wino i... woda

W Busku-Zdroju chleb, wino i... woda

Kultywowanie tradycji kulinarnych regionów stało się sposobem na ich promocję. To jednocześnie powrót do zdrowej żywności bez chemii i konserwantów. Odtwarzamy zapomniane przepisy. Jak dziś piecze się tradycyjny chleb?

Więcej...

BROFAKTURA w Siedlcach-przestrzeń z duszą

BROFAKTURA w Siedlcach-przestrzeń z duszą

Gdy zdarzy się Państwu zawitać do Siedlec, polecamy odwiedzić  nowo otwarty browar restauracyjny w centrum handlowym miasta. Miejsce ma swój niepowtarzalny klimat.

Więcej...

Skrzydełko czy nóżka?

Skrzydełko czy nóżka?

Co smakuje lepiej; kokoszka czy kogucik? - pytano podczas konferencji prasowej Krajowej Rady Drobiarstwa, podsumowującej trwającą trzy lata kampanię promującą wysoką jakość mięsa pochodzącego z polskiego drobiu.  

Więcej...

Targi EuroGastro

Targi EuroGastro

Jak ogromna wiedza potrzebna jest w biznesie gastronomicznym, mogli się przekonać odwiedzający Międzynarodowe Targi EuroGastro w warszawskim Centrum Targowym przy Marsa.

Więcej...

BROFAKTURA w Siedlcach-przestrzeń z duszą

To lokal z ponad stuletnią historią. Powstał w wyremontowanej hali targowej, pamiętającej carskie czasy. Właściciel zadbał o to, by atmosfera nawiązywała do historii tego miejsca. Wystrój ma charakter industrialny, ciekawy, niebanalny. Przyjemnie będzie tu spędzić czas zarówno podczas kameralnej randki we dwoje , jak i na spotkaniu w gronie znajomych albo też na biznesowej kolacji. W aranżacji przestrzeni, daje się dostrzec wielofunkcyjność tego miejsca. Jego głównym bohaterem jest warzone na miejscu piwo. Część wnętrza wypełniają efektowne urządzenia do wyrobu złocistego trunku. Można wybierać wśród jego trzech rodzai. Jeden - to pszeniczne "Roskoszne"-od nazwy jednego z siedleckich osiedli mieszkaniowych, jasne "Kupieckie" , bo browar znajduje się w zabytkowej hali targowej i ciemne "Szumne" - po którym zaszumi, oj zaszumi...Oprócz piwa przestrzeń wypełniają wspaniałe aromaty dobiegające z otwartej kuchni. Nad smakiem wychodzących z niej potraw, czuwa będący w czołówce Polskich szefów kuchni - Jarosław Roszak, który przybył tu aż z Gdańska. No a najważniejszym wypełnieniem tej przestrzeni mają być goście. Dla nich oprócz wybornego piwa i pysznego jedzenia przygotowano... przystępne ceny.  BROFAKTURA to etap kompleksowego przedsięwzięcia. W podziemiach planuje się otwarcie klubu, w którym odbywać się będą rozmaite wydarzenia artystyczne, Oj będzie się tutaj jeszcze działo!

  


Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
Kursy walut
NBP 2019-08-20
USD 3,9408 +0,53%
EUR 4,3656 +0,31%
CHF 4,0227 +0,39%
GBP 4,7654 +0,26%
Wspierane przez Money.pl

Alternative flash content

Requirements