Move
-

Od kuchni

Zobacz:

W Busku-Zdroju chleb, wino i... woda

W Busku-Zdroju chleb, wino i... woda

Kultywowanie tradycji kulinarnych regionów stało się sposobem na ich promocję. To jednocześnie powrót do zdrowej żywności bez chemii i konserwantów. Odtwarzamy zapomniane przepisy. Jak dziś piecze się tradycyjny chleb?

Więcej...

BROFAKTURA w Siedlcach-przestrzeń z duszą

BROFAKTURA w Siedlcach-przestrzeń z duszą

Gdy zdarzy się Państwu zawitać do Siedlec, polecamy odwiedzić  nowo otwarty browar restauracyjny w centrum handlowym miasta. Miejsce ma swój niepowtarzalny klimat.

Więcej...

Skrzydełko czy nóżka?

Skrzydełko czy nóżka?

Co smakuje lepiej; kokoszka czy kogucik? - pytano podczas konferencji prasowej Krajowej Rady Drobiarstwa, podsumowującej trwającą trzy lata kampanię promującą wysoką jakość mięsa pochodzącego z polskiego drobiu.  

Więcej...

Targi EuroGastro

Targi EuroGastro

Jak ogromna wiedza potrzebna jest w biznesie gastronomicznym, mogli się przekonać odwiedzający Międzynarodowe Targi EuroGastro w warszawskim Centrum Targowym przy Marsa.

Więcej...

Targi EuroGastro

Ryby i mięso z elektrycznej wędzarni smakują wyśmienicie a urządzenie nie wymaga skomplikowanej obsługi. Ważna jest natomiast umiejętność wcześniejszego zamarynowania produktu i nadanie mu dzięki temu wyjątkowego smaku. Na targach można było poznać sekrety szefów kuchni, które nie mieszczą się w głowach klientów dobrych restauracji. Zaprezentowano najnowocześniejsze urządzenia do gotowania, pieczenia, smażenia i grillowania. Pokazano też maszyny gastronomiczne spełniające jednocześnie wiele funkcji jak np.piece konwekcyjno - parowe. Bez zaprezentowanych nowości, nie ma dziś nowoczesnej, profesjonalnej kuchni. Nie ma jej także bez wysokiej klasy produktów. Najlepsze gatunki mięs przygotowują do gastronomii specjalistyczne firmy. Produkty muszą zachować najwyższe walory smakowe, miękkość i soczystość, a kucharz przy pomocy nowoczesnych urządzeń wykona danie w mig, by podać je na stół klientowi.


Patelnie, pospolite garnki, tony tłuszczu i panierki - żegnajcie! Nie ma dla was już miejsca w nowoczesnej gastronomii XXI wieku. Ta stawia na smak i zdrowie. Biznes gastronomiczny wymaga obecnie ogromnej wiedzy i trzeba ją posiąść, aby nie wypaść z rynku. Nic dziwnego, że impreza targowa EuroGast wzbudziła tak ogromne zainteresowanie. Według szacunków organizatorów, targi odwiedziło około 20 tys. osób.  

                                                               


Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
Kursy walut
NBP 2019-08-20
USD 3,9408 +0,53%
EUR 4,3656 +0,31%
CHF 4,0227 +0,39%
GBP 4,7654 +0,26%
Wspierane przez Money.pl

Alternative flash content

Requirements