Kultywowanie tradycji kulinarnych regionów stało się sposobem na ich promocję. To jednocześnie powrót do zdrowej żywności bez chemii i konserwantów. Odtwarzamy zapomniane przepisy. Jak dziś piecze się tradycyjny chleb?
Więcej...Gdy zdarzy się Państwu zawitać do Siedlec, polecamy odwiedzić nowo otwarty browar restauracyjny w centrum handlowym miasta. Miejsce ma swój niepowtarzalny klimat.
Więcej...Co smakuje lepiej; kokoszka czy kogucik? - pytano podczas konferencji prasowej Krajowej Rady Drobiarstwa, podsumowującej trwającą trzy lata kampanię promującą wysoką jakość mięsa pochodzącego z polskiego drobiu.
Więcej...Jak ogromna wiedza potrzebna jest w biznesie gastronomicznym, mogli się przekonać odwiedzający Międzynarodowe Targi EuroGastro w warszawskim Centrum Targowym przy Marsa.
Więcej...Tym razem nie do zjedzenia lecz do poczytania i wypróbowania swoich kulinarnych możliwości na miarę mistrzów z branży. Album kulinarny "Wykwintna Kuchnia Polska" jako jedyna pozycja z naszego kraju otrzymał nagrodę w Międzynarodowym Konkursie Gourmand World Cookbok Awards 2013.
Wydawnictwo rywalizowało z najlepszymi publikacjami z całego świata. Publikacja zawiera przepisy opracowane przez najlepszych szefów kuchni polskiej, m.in. Wojciecha Modesta Amaro, Karola Okrasy, Pawła Oszczyka, Grzegorza Labudy opatrzone artystycznymi fotografiami dań. Książka po raz pierwszy pozwala odkryć polską kuchnię tradycyjną w nowoczesnej formie. Publikacja została objęta patronatem prezydentowej Anny Komorowskiej, której menu również znajduje się w książce. Luksusowy album wydany został w polskiej i angielskiej wersji językowej.
Konkurs pozwala wybrać czytelnikom najlepsze publikacje kucharskie, których ukazuje sie w świecie co roku 26 tysięcy. W tegorocznej edycji konkursy brało udział 200 publikacji z całego globu. Rozstrzygnięcie odbyło się w paryskim Luwrze pod koniec lutego br.
Alternative flash content
Requirements